HTML

Csillag

Üdvözletem minden kedves olvasónak.Hogy mire számíthattok? Repülés,utazás, pakolás,utazás,repülés, csomagolás,repülés....hát valahogy így áll az életem mióta a Közel-Keletre költöztem, hogy a 3 év fapados repülés után végre lássak is valamit a világból.....így most egy kicsivel nagyobb gépeken repkedek összevissza a világban, mint valami megtébolyodott légy.Úgyhogy fogjatok egy hideg sört,és utazzatok velem!Szeretném kiemelni, hogy a blog 5 éves múltra tekint vissza, és nem céloz nagyobb közönséget mint a barátaim és a családom,valamint az itt leírtak az én szubjektív véleményemet tükrözik.Egyet nem érteni mindenkinek saját dolga,de én élek a szólászsabadság jogával.

Friss topikok

  • Alabamaa: Szia megint! Ugye, ha jol tudom Nalatok 8db off-os nap van, de ebbe nincs benne a layovereken elto... (2012.10.31. 22:33) Júniusi előzetes
  • Alabamaa: Annyira jo ezt olvasni, hogy azert-meg ha nem is sokan-de vannak, akik a melo lenyege miatt dolgoz... (2012.10.31. 18:47) Moszkva,Velence,Idiótia
  • MyLifeInTheSky: Acsillag! tegnap 7 doboz kajánk volt, jég 2 csomag stb, végig rád gondoltam, miközben 15 percig me... (2011.06.26. 11:08) Nem fizikai munka(.) (?)
  • sztyuvi: Dáh, csajok itt is lehet orditozni :P Legalábbis én úgy járok fel és alá az indiai járatokon, mint... (2011.06.25. 23:41) Rohanás,rohanás,rohanás, Genf
  • Felhokfelett: Hat ez nagyon jo! Meg most is vinnyogok!!! :) Nagyon megneztem volna!!!!! :D :D :D Puszi B (2011.06.14. 20:31) Kreml,borscs,vodka

Linkblog

2011.06.24. 22:54 acsillag

Nem fizikai munka(.) (?)

Anyuval beszélek a minap telefonon, mondja hallgatta otthon a rádiót és a légiutas-kísérőkről volt szó.Mondták hogy ez nem fizikai munka.

Aki erről meg van győződve, annak összeállítottam egy tréninget (leendő szakmabelieknek is érdemes tréningezni):

1. Keress egy nagy vasajtót ami kicsit be van rozsdásodva és emiatt baromi nehéz becsukni,vagy egyáltalán megmozdítani. Nyitogasd-csukogasd párszor, majd próbáld újra erős szélben is.Lehet nehéz ablak is, lehetőleg emeleti.

2. Keress egy kb 80 kilós tárgyat amin kerekek vannak, és rakd tele üdítős dobozokkal/ tálcákkal.Minden tálcára tegyél egy 2 kilós súlyzót. Húzogasd ezt a vas tárolót hegynek felfele, minimum 20 alkalommal egy nap. Nagyon fontos hogy viselj közben magassarkú cipőt.

3. Rakj össze egy kupac könyvet és/vagy összehajtogatott ágyneműt, vegyél fel egy kupacot, és vidd hegynek felfele, lefele pedig gyere nagyon lassan, néha tegyél le egyet a súlyból.

4. Szerezz egy nagy fémdobozt, és rakd tele palackozott ásványvízzel/dobozos üdítővel, fém kancsókkal, magazinokkal. Keress olyan polcot ami a fejed felett található.Tedd fel a teli dobozt, majd vedd ki és tedd a földre.Eztután tedd vissza. Némi gyakorlás után csináld ezt meg sok dobozzal, vedd ki és tedd vissza őket. Ezek után cserélgesd a dobozokat, vegyél ki egyet, a mögötte lévőt is vedd ki, az előzőt tedd vissza és végül a maradékot is tedd vissza.

5. Keress egy széket és tedd a tálcákkal töltött kerekes fémtárgy mellé. Guggolj le, vedd ki a tálcát egy kézzel,nyújtsd ki a kezed és tedd le a székre.Ezt ismételd másfél órán keresztül.Közben egyensúlyozz hogy a 2 kilós súlyzó le ne guruljon. Amikor befejezted, csináld újabb 50 percig visszafele, vedd fel a székről, guggolj le, tedd a kerekes fémtárgyba.Ezt is ismételd másfél órán keresztül.

6. Fogj egy fém tálcát és egy fém kancsót, amit tölts meg folyadékkal. Így sétálj 10-15 percig a tálcát és a kancsót a mellkasod előtt tartva. Aki már sokat gyakorolt, megpróbálhtja mozgó járművön és/vagy földrengés közben.

7. Fogj áltagos méretű bőröndöket, tedd őket mérlegre és pakolj bele különböző dolgokat amíg a mérleg 10 kilót nem mutat. Amikor 10 kilónál van, "rejtsél még el benne" egy kétkilós súlyzót. Ezek után a bőröndöket pakold be a fejed felett lévő polcra, majd forgasd át és ha már úgy tűnik teli a polc, próbálj meg csakazért is mégegyet bepréselni. Ha kell, fél lábbal állj székre.(Csak magassarkú cipőben működik ez a gyakorlat.) Ezt ismételgesd napi 4-szer félórát. Gyakorlottak próbálkozhatnak összetekert szőnyeggel, faliképpel, gitárral, tv-vel.

8. Rakj teli egy kisbőröndöt, és napi kb másfél órát húzogasd.Ebben legyen hegynek fel,lejtőn le, mozgólépcső,sima lépcső,macskakő,havas út, süppedős szőnyeges pálya is. Ez a gyakorlat is magas sarkú cipőben működik.

9. Minden gyakorlathoz viselj műszálas ruhát és sminket, fontos hogy a rúzs a gyakorlatok végén pont olyan legyen mint amikor elkezdted.

10. Az összes gyakorlat alatt (és között) mosolyogj.

Aztán telefonálj be a rádióba és magyarázd meg nekik hogy a légiutaskísérői hivatás nem fizikai munka. Sok szerencsét, jó fogyást, és jó izmosodást.

U.I.: Ha 4 heti mindennapos gyakorlat után nem tudsz aludni úgy fáj a derekad, ne aggódj,nincs miért félned, hisz nem végeztél semmi fizikai munkát.

Nagyon bátrak csinálhatják a gyakorlatokat gyorsvonaton, nyomás alatt lévő helyiségben, hegyen, vagy műkörömmel.Nagyon fontos, hogy a gyakorlatok körülbelül 12-15 órán keresztül tartsanak.Ízlés szerint néha menj ki a hidegbe és ácsorogj ott egy 15 percet, majd gyere vissza és kezdd elölről.Amikor már ez mind nagyon zökkenőmentesen megy, nehezítésképpen gyűjtsél baktériumokat különböző országokból a világ minden tájáról, és azt légkondi segítségével keringesd a szobában.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://arabisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr593012579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MyLifeInTheSky 2011.06.25. 09:16:13

"Gyakorlottak próbálkozhatnak összetekert szőnyeggel, faliképpel, gitárral, tv-vel."
Ez nekem nagyon RAK nak tűnik, már csak megszokásból:) Hallod nekem már a lábaim hazajövök és iszonyat fájnak.. Annyi Adhoc van hogy mindig 4 es vagyok, és rohanok a magazinokkal.

Igen az emberek nem tudják, napi egyszer repülnek, ülnek, bóbiskolnak, miközben mi próbáljuk uralni a káoszt a gépen. Látom légitársaságtól független ott sem leányálom! Pedig Te már 4 éve nyomod! Kitartás, Puszi!

acsillag 2011.06.25. 12:56:38

Összekombináltam kicsit a dolgokat, benne van a 15 perc ácsorgás a hidegben is, amikor 4-es vagy :D

Felhokfelett 2011.06.25. 13:33:59

:))) Hat ez nagyon jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok puszi,
B

MyLifeInTheSky 2011.06.26. 11:08:23

Acsillag! tegnap 7 doboz kajánk volt, jég 2 csomag stb, végig rád gondoltam, miközben 15 percig megállás nélkül pakoltam a trolleyba, sört a jégbe, de még hátul a középső trolleyba is jég volt sörcivel, majd leszakadt a derekam!
Rögtön eszembe jutottál!
süti beállítások módosítása